Αρχική COVID-19 Σ. Πέτσας: “Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα” – “Ανησυχητική η σταθερότητα”, λέει...

Σ. Πέτσας: “Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα” – “Ανησυχητική η σταθερότητα”, λέει ο Α. Βατόπουλος

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

“Δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα“, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Αντίθετα έκανε λόγο για διεύρυνση του ωραρίου εστίασης και μετά τα μεσάνυχτα.

Για τα μέτρα Covid-19 που έχει πάρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, τόνισε ότι η εναρμόνιση σε αυτά γίνεται σταδιακά ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκεται η εκάστοτε περιοχή.
“Ας περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο”, είπε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. Και υπογράμμισε πως “στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ”.

Η ανησυχητική σταθερότητα

Αυτή την “σταθερότητα” των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, χαρακτήρισε “ανησυχητική” από την πλευρά του ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

“Η κατάσταση, είπε μιλώντας στο στο OPEN είναι ρευστή. Έχουμε μία σταθερότητα που είναι ανησυχητική. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε συρροή σε όλη την Ελλάδα.

Διανύουμε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση”.

Υπογράμμισε πως στις περιοχές με κόκκινο πρέπει να ισχυροποιηθούν τα μέτρα. Συμπλήρωσε πως αποτελεί “ψευδοπρόβλημα ο διαχωρισμός μεταξύ ατομικής και συλλογικής ευθύνης” και πως “η πολιτεία πρέπει να βοηθά στην εφαρμογή των μέτρων”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here