Αρχική Ελλάδα Τετ-α-τετ του πολεμικού ναυτικού με το Oruc Reis στο Καστελλόριζο

Τετ-α-τετ του πολεμικού ναυτικού με το Oruc Reis στο Καστελλόριζο

0
Καστελλόριζο Πολεμικό Ναυτικό
Όταν το πολεμικό ναυτικό της χώρας δημιούργησε πλωτό τοίχος στο Καστελλόριζο νωρίτερα το φθινόπωρο
Διαφήμιση

Μπορεί το Oruc Reis να βρέθηκε το πρωί της Τρίτης σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων από το Καστελλόριζο, όμως βρέθηκε αντιμέτωπο με το “πλωτό τείχος” που είχε σχηματίσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που βρίσκεται στις θέσεις που πρέπει και ορίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ελληνικό πολεμικό ναυτικό Καστελλόριζο
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δημιουργεί “πλωτό τείχος” στο Καστελλόριζο Φωτό: in.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οχτώ μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Στόλου έχουν παραταχθεί σε θέσεις μάχης στο όριο των έξι ναυτικών μιλίων, με στόχο την αποτροπή του Oruc Reis, αλλά και άλλων τουρκικών πλοίων που το συνοδεύουν, να περάσουν το όριο των έξι μιλίων.

Το Πολεμικό Ναυτικό μας, είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, με την ηγεσία του να έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές και ψύχραιμες, καθώς, οι Τούρκοι ενδέχεται να επιχειρήσουν κάποια προβοκατόρικη ενέργεια, με στόχο να πάρουν εκδίκηση για το πλήγμα στην τουρκική ναυαρχίδα KEMAL REIS από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.

Άγνωστη είναι η θέση των ελληνικών υποβρυχίων, που παραμένουν κι αυτά έτοιμα ανά πάσα στιγμή να επέμβουν εφόσον χρειαστεί. Επιπρόσθετα, ο Στρατός Ξηράς, έχει κυριολεκτικά “οχυρωθεί” στα γύρω νησιά.

Παράλληλα, το Oruc Reis αναμένεται να “πλέει” στην περιοχή έως τις 22 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η παράνομη navtex, που δεν αποκλείεται να ανανεωθεί, όπως έχει γίνει πολλές φορές.

Τουρκικά μέσα θεωρούν τον Ερντογάν ικανό να φτάσει σε κάθε άκρο

Την ίδια ώρα, ακόμα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το αντιπολιτευτικό site, Ahval, θεωρούν τον Ρ. Ταγίπ Ερντογάν ικανό να φτάσει στα άκρα, όχι μόνο γιατί αυτό αυξάνει το ποσοστό δημοφιλίας του, αλλά και γιατί το έχει ξανακάνει εντός της ίδιας του της χώρας και το 2016, όπου θεωρείται ότι ξεπέρασε τα όρια όταν αμφισβητήθηκε η εξουσία του.

Ενώ, παράλληλα, έχει εμπλακεί σε κάθε δυνατή εμπλοκή, με την Ευρώπη να του έχει δώσει “χρόνο” ως το Δεκέμβριο και με μόνους συμμάχους του το Κατάρ, το Πακιστάν και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τράμπ, όπου σύμφωνα με το Ahval, η αδράνεια του τελευταίου, επιτρέπει στον Ερντογάν να συνεχίζει την “διπλωματία των κανονιοφόρων”. Κανείς δε ξέρει μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει εάν και οι ΗΠΑ αλλάξουν ηγεσία.

Παράλληλα, θα συνεχίσει απροκάλυπτα να ασκεί πιέσεις στο Καστελλόριζο, αναζητώντας μια πολεμική απάντηση εκ μέρους της Ελλάδας, που θα τον βοηθούσε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου του. Αυτός δεν είναι άλλος από μια τετελεσμένη κατάσταση, βάσει της οποίας δεν θα επιτρέπεται στην Αθήνα να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά της είτε με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είτε με το να εκμηδενίσει ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από in.gr, newsbomb.gr

Διαφήμιση