Αρχική Καταστροφές Συνέπεια της κλιματικής αλλαγής οι πλημμύρες στην Κρήτη – Βίντεο

Συνέπεια της κλιματικής αλλαγής οι πλημμύρες στην Κρήτη – Βίντεο

0
rethimno kriti
Εικόνα: rethemnos.gr
Διαφήμιση

Ισχυρή κακοκαιρία ταλαιπωρεί την Κρήτη από το βράδυ της Δευτέρας, με πλημμύρες και χαλάζι, δημιουργώντας προβλήματα και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι η φύση αρχίζει να παίρνει την εκδίκηση της. Η κλιματική αλλαγή που συντελείται ήδη είναι υπεύθυνη για το πλήθος ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Γη το τελευταίο διάστημα. Ήδη από το καλοκαίρι καταστροφικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει μόνο στη χώρα μας πλήθος ζημιών, με αυτή της Κρήτης να είναι η πιο πρόσφατη αλλά σίγουρα όχι η τελευταία.

Χθες οι έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύτηκαν από τρομακτικούς κεραυνούς, προκάλεσαν ζημιές και πλημμύρες σε κτίρια, σπίτια, ακόμη και στο αεροδρόμιο «Καζαντζάκης».

 

Στο Ρέθυμνο δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με τα φρεάτια να βουλώνουν καθώς δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο όγκο νερού. Δεκάδες σπίτια και κυρίως υπόγεια πλημμύρισαν. Η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε άμεσα στις δεκάδες κλίσεις των ανθρώπων που χρειάζονταν επαγγελματική βοήθεια για να ξεπλημμυρίσουν τα σπίτια τους.

Οι ζημιές δεν σταματούν εδώ. Στην Αλικαρνασό είχαν εγκλωβιστεί δύο άνθρωποι στα σπίτια τους. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος.

Ρεκόρ κεραυνών

Ρεκόρ κεραυνών καταγράφηκε στο διάστημα της κακοκαιρίας,  στην Κρήτη και στην θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί, σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr από σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS. “Άνοιξαν οι ουρανοί” με τους 3.800 κεραυνούς που καταγράφηκαν, οι οποίοι θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, “δηλώνοντας” ότι η ξηρασία που προκαλείται λόγω της κλιματικής αλλαγής θα φέρει και άλλα τέτοια φαινόμενα.

 

Διαφήμιση