Αρχική Ζώα Η «σιωπηλή εξαφάνιση» της καμηλοπάρδαλης

Η «σιωπηλή εξαφάνιση» της καμηλοπάρδαλης

0
Καμηλοπάρδαλη
Διαφήμιση

Οι πληθυσμοί καμηλοπάρδαλης έχουν μειωθεί κατά περίπου 40% από το 1985. Με λιγότερες από 100.000 να μένουν στη φύση.

Έχει χαρακτηριστεί ως «σιωπηλή εξαφάνιση» από ειδικούς. Καθώς η μείωση τους περνάει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη.

Περιβαλλοντικές ομάδες καλούν τις ΗΠΑ, έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς καμηλοπαρδάλεων στον κόσμο να απαγορεύσει το εμπόριο ειδών τους.

Η απώλεια οικοτόπων, οι αναταραχές στις περιοχές όπου ζουν και η λαθροθηρία είναι μερικοί από τους παράγοντες πίσω από τη μείωση των πληθυσμών καμηλοπάρδαλης.

Το διεθνές εμπόριο οστών τους, δέρματος και τροπαίων από το κυνήγι τους, είναι επίσης ένα πρόβλημα.

Μέχρι πέρυσι, δεν υπήρχαν διεθνείς κανονισμοί για την παρακολούθηση του εμπορίου καμηλοπαρδάλεων.

Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ειδών καμηλοπάρδαλης στον κόσμο.

Κατά μέσο όρο περισσότερα από ένα τρόπαιο κυνηγιού καμηλοπάρδαλης εισάγονται στη χώρα κάθε μέρα. Πολλά εισαγόμενα είδη τους μετατρέπονται σε διακοσμητικά αντικείμενα όπως καλύμματα βίβλων, παπούτσια ή μπουφάν.

καμηλοπάρδαλη

Νομική δράση για την προστασία της καμηλοπάρδαλης

Η οργάνωση Human Society International (HSI) σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης Tραμπ. Για να πετύχουν την προστασία για τις καμηλοπαρδάλεις.

Ελπίζουν ότι η νομική δράση θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να ενεργήσουν για να αποτρέψουν την περαιτέρω απομόνωση του είδους προσθέτοντάς το στον Νόμο για τα απειλούμενα είδη.

Η εκστρατεία #StandTallForGiraffes

Ξεκίνησε επίσης η εκστρατεία Stand Tall for Giraffe, sαπό τη μη κυβερνητική οργάνωση Kids Against Animal Poaching (KAAP).

Η ομάδα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να γράψουν επιστολές στον Υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Μπερνάρντ. Ζητώντας απαγόρευση της εισαγωγής ειδών καμηλοπάρδαλης.
Μέσω της εκστρατείας στα social media, κοινοποιούνται σε όλο τον κόσμο τα δεινά αυτών των απειλούμενων πλασμάτων στα κοινωνικά μέσα.

Το #StandTallForGiraffes έχει προσεγγίσει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια άτομα εδώ και 15 ημέρες.

Την εκστρατεία υποστηρίζει και η ακτιβίστρια για την καλή διαβίωση των ζώων Λούις Λίντον, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Μάλιστα σε μια ανάρτηση στο Instagram απευθύνεται άμεσα στον Ντέιβιντ Μπερνάρντ.

Διαφήμιση