Αρχική COVID-19 Σε εγρήγορση οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για αυστηρότερα μέτρα Covid-19

Σε εγρήγορση οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για αυστηρότερα μέτρα Covid-19

0
κορονοϊός παρίσι
Διαφήμιση

“Καμπανάκι” έχει χτυπήσει σε όλη την Ευρώπη από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν με τα επιτελεία τους αυστηρότερα μέτρα. Για να σταματήσουν την εξάπλωση του Covid-19 και να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Συναγερμός σε Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι “δεν θα διστάσει” να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Αλλά τόνισε ότι ήθελε να αποφύγει ένα εθνικό κλείδωμα.

“Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το κάνουμε αυτό”, δήλωσε ο Τζόνσον, εξηγώντας ότι πρέπει να υπάρχει μια συλλογική “προθυμία να κάνουμε θυσίες για την ασφάλεια των άλλων”.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε χθες νέα μέτρα για Ντάραμ, Γκέιτσχεντ, Νιουκαστλ, Νορθάμπερλαντ, Νορθ Τάινσαϊντ, Σάουθ Τάισαϊντ και Σάντερλαντ, όπου τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα.

Εκεί, οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται πλέον να κοινωνικοποιούνται με άλλους εκτός του νοικοκυριού τους, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10:00 μ.μ.

Νέοι περιορισμοί στην Ισπανία

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα επεκταθούν στη Μαδρίτη. Εκεί η κατάσταση έχει γίνει «ανησυχητική» παρά τα μέτρα της περιφερειακής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Μαδρίτης να εφαρμόσει νέα μέτρα. Επεκτείνοντας τους περιορισμούς πέρα ​​από τις γειτονιές που πλήττονται περισσότερο.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι όταν ένας τοπικός πληθυσμός έχει 500 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα.

Η πόλη της Ίμπιζα θα τεθεί σε μερικό lockdown από την προσεχή Παρασκευή, λόγω της ταχείας διασποράς του νέου κορονοϊού στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν οι αρχές των Βαλεαρίδων Νήσων.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με δημάρχους

Νέα μέτρα αναμένονται στη Γαλλία, καθώς ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ πρόκειται να συναντηθεί με αρκετούς δημάρχους πόλεων με πολλά κρούσματα.

Σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με δημάρχους από το Παρίσι, τη Λυών, τη Λιλ και τη Γκρενόμπλ. Αρκετές πόλεις στη Γαλλία βρίσκονται κοντά στο μέγιστο επίπεδο ειδοποίησης για το Covid-29.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα το απόγευμα, σύμφωνα με τα Γαλλικά Μέσα.

Εν τω μεταξύ, ένα δικαστήριο στη Μασσαλία απέρριψε την έφεση για το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην πόλη για δύο εβδομάδες, εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων.

Η Τσεχική Δημοκρατία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Τσεχική Δημοκρατία, που αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενα κρούσματα. Και χθες εξέδωσε νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ έως τις 5 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση θα περιορίσει τις εσωτερικές συγκεντρώσεις σε 10 άτομα και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις στα 20. Τα νέα μέτρα έρχονται αφού η χώρα κατέγραψε σχεδόν 2.000 περιπτώσεις την Τρίτη.

Διαφήμιση