Αρχική Ευζωία Στο “τραπέζι” τα προβλήματα του Ελληνικού Ιαματικού Τουρισμού

Στο “τραπέζι” τα προβλήματα του Ελληνικού Ιαματικού Τουρισμού

0
Θεοχάρης
Διαφήμιση

Τα προβλήματα του κλάδου του Ελληνικού Ιαματικού Τουρισμού, στο “τραπέζι”. Για το θέμα συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ). Και Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μάρκος Δανάς.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης του Υπουργείου Τουρισμού για τα προβλήματα του κλάδου των ιαματικών πηγών.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος τόσο η σημερινή κατάσταση στην εποχή του κορονοϊού. Καθώς και οι δράσεις που απαιτούνται να γίνουν στη συνέχεια.

Βάρος δόθηκε στη χορήγηση των ειδικών σημάτων λειτουργίας. Και στη χρηματοδότηση των υποδομών εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «ήρθε η ώρα ο Τουρισμός Υγείας της χώρας μας να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Γαρδέρης τόνισε, μεταξύ άλλων πως «ο ΣΔΙΠΕ θα σταθεί αρωγός στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας μας».

Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει πληθώρα ιαματικών πηγών. Και οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επισήμως.

Μέχρι στιγμής οι φυσικοί πόροι που έχουν αναγνωριστεί ως ιαματικοί είναι εβδομήντα πέντε (75).

Αξίζει να σημειωθεί πως δώδεκα (12) από αυτούς έχουν αναγνωριστεί μόλις μέσα σε 13 μήνες, επί υπουργίας του κ. Χάρη Θεοχάρη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here