Αρχική Καταστροφές “Σάρωσε η κακοκαιρία σε Αττική-Πλημμύρες σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά- Πού κατευθύνεται η κακοκαιρία

“Σάρωσε η κακοκαιρία σε Αττική-Πλημμύρες σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά- Πού κατευθύνεται η κακοκαιρία

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Καιρός
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία “χτυπάει” από τα ξημερώματα την Αττική. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έως πριν από λίγο είχαν γίνει πάνω από 140 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.

Η βροχή προκάλεσε κυκλοφοριακά  προβλήματα. Χάος επικρατεί στην κυκλοφορία στο Κηφισό, στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων και στο κέντρο στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο

Η δυνατή νεροποντή και ο ισχυρός αέρας έριξαν δέντρα στο Νέο Ηράκλειο στην οδό Μαρίνου Αντύπα πάνω σε αυτοκίνητα.

Δέντρο έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Νέο Ηράκλειο.

τρενο εκτροχιασμός

Εκτροχιάστηκε τρένο στη Χαλκίδα

Λόγω πτώσης βράχων εκτροχιάστηκε τρένο στη Χαλκίδα. Οι επιβάτες έχουν ήδη κατέβει από το τρένο ενώ δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η ροή των συρμών ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να αποκαταστήσει την βλάβη.

Πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά. Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ.

Από την καταιγίδα πλημμύρισαν και πάλι πολλοί δρόμοι σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά. 

Δείτε βίντεο του Kefalonia press από τις πλημμύρες σε Κεφαλλονιά

https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr/videos/334505267644593

Σ. Αρναούτογλου: Σε 12 ώρες σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά έβρεξε όσο θα έβρεχε για τρεις μήνες στην Αθήνα

ΚαταγραφήΥδροστρόβιλος στην Ποτίδαια

Στην Ποτίδαια Χαλκιδικής καταγράφηκε εντυπωσιακός υδροστρόβιλος που αναστάτωσε τους κατοίκους. Αλλά το φαινόμενο, δεν είναι πρωτοφανές. Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου προκαλεί σχετικά τακτικά ανάλογα φαινόμενα.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν η κακοκαιρία μετατοπίζεται προς τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το Hellenic Weather σήμερα στη νοτιοανατολική χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα καταιγίδες μετά το μεσημέρι με βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως από τα δυτικά τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες νότιοι 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8, και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

triti 13 10 2020 yetos

 

 

 

Διαφήμιση