Αρχική Ειδήσεις Προειδοποίηση Βερολίνου σε Άγκυρα για τις προκλήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο

Προειδοποίηση Βερολίνου σε Άγκυρα για τις προκλήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο

0
χαικο μαας
Διαφήμιση

“Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων. Αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα”.

Αυτό διαμήνυσε στην Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη Λευκωσία θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αργά το απόγευμα θα φτάσει στην Αθήνα όπου το βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Το σκάφος απέπλευσε προχθές από το λιμάνι της Αττάλειας. Και είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.

Η Γερμανία επικρίνει τη νέα επιχείρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis

Χθες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επέκρινε τη νέα επιχείρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Η πραγματοποίηση ερευνητικών ενεργειών “σε αυτή την αμφιλεγόμενη θαλάσσια περιοχή, θα ήταν ένα λυπηρό και από τη δική μας σκοπιά μια μη συνετό βήμα, δήλωσε.

Και πάει πίσω τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Και οπωσδήποτε δεν είναι ωφέλιμο για την ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Όπως τις εξέτασε την προπερασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”.

Διαφήμιση