Αρχική Περιβάλλον Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για τη διάσωση σπατάλης τροφίμων

Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για τη διάσωση σπατάλης τροφίμων

0
απόβλητα τροφίμων
Διαφήμιση

Καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις με στόχο την επίλυση της επισιτιστικής κρίσης; Ναι γίνεται. Αφού τα απόβλητα τροφίμων είναι ένα από τα προβλήματα της εποχής. Και αντιπροσωπεύουν το 10% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC)

Ενδεικτικό του κοινωνικού προβλήματος με τα απόβλητα τροφίμων, το οποίο αντιστοιχεί σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για τα χρήματα των φορολογουμένων κάθε χρόνο (852.655.000 ευρώ).
Αυτό είναι το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που καλλιεργούνται και παράγονται.

Μόνο τους πρώτους 10 μήνες του 2018, συγκεντρώθηκαν 125 εκατομμύρια δολάρια από εταιρείες που καταπολεμούν τα απόβλητα τροφίμων.

Αλλά δεν εξαρτάται μόνο από τον εταιρικό κόσμο, μπορούμε όλοι να κάνουμε και το δικό μας.

Μια απλή αλλαγή στην καθημερινή σας ρουτίνα, όπως η λήψη μιας εφαρμογής, μπορεί να κάνει μια σημαντική διαφορά. Και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για τη διάσωση σπατάλης τροφίμων

Too Good to Go

Το Too Good to Go είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα που προσφέρει επιπλέον φαγητό από εστιατόρια και καταστήματα στους χρήστες που αναζητούν προσφορά γεύματος – σε μειωμένη τιμή.

Η «κοινότητα πολεμιστών αποβλήτων» που χρησιμοποιεί την εφαρμογή είναι τώρα πάνω από 26 εκατομμύρια και εξαπλώνεται σε 14 χώρες της Ευρώπης.

Από αυτήν την εβδομάδα, το Too Good to Go λειτουργεί στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Τα συνεργαζόμενα εστιατόρια και οι πωλητές της εφαρμογής καταγράφουν το αδιάθετο φαγητό τους στο τέλος κάθε βάρδιας (πρωί, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο) συχνά με έκπτωση άνω του 50%.

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε χώρους με βάση το όνομα, την ώρα και την τοποθεσία, πληρώνοντας εντός εφαρμογής για το γεύμα τους.

https://www.instagram.com/p/CFzb5_0nQhL/

Karma

Η αποστολή του karma είναι παρόμοια. Για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων «διάσωσης» της υπερπαραγόμενης τροφής από καφετέριες, εστιατόρια και παντοπωλεία. Πως;

Η εφαρμογή συνδέει τους πωλητές με πεινασμένους πελάτες που αναζητούν μια συμφωνία, χρησιμοποιώντας AI.
Ήδη εξοικονομήσει 295 τόνους τροφίμων από την κυκλοφορία του το 2016.

https://www.instagram.com/p/CFUGEFjHuNn/

Η σουηδική startup βοήθησε στην εξοικονόμηση περισσότερων από 442 τόνων CO2. Λειτουργεί στο Λονδίνο, το Παρίσι και 150 πόλεις στη Σουηδία.

OLIO

Το OLIO ξεκίνησε μια επανάσταση διανομής τροφίμων στον πυρήνα της κοινωνίας, στην τοπική κοινότητα.

Η εφαρμογή συνδέει τους γείτονες μεταξύ τους και τα κοντινά καταστήματα με εθελοντές. Έτσι ώστε το επιπλέον φαγητό να μοιράζεται και να παραλαμβάνεται δωρεάν.

https://www.instagram.com/p/CFt9SIagnTA/

Σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες OLIO έχουν μοιραστεί έως τώρα 1.367.777 μερίδες φαγητού από την εφαρμογή που κυκλοφόρησε το 2016.

NoWaste

Γνωρίστε το NoWaste. Την εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα αποθέματα τροφίμων. Και να βοηθούν στη διαχείριση της αποθήκευσης παντοπωλείων. Μέσω ψηφιακών λιστών με την ονομασία «ψυγείο», «καταψύκτης» και «ντουλάπι».

Τα προϊόντα εγγράφονται εύκολα. Είτε με μη αυτόματη εισαγωγή τους μέσω της ενσωματωμένης βιβλιοθήκης εφαρμογών. Είτε με σάρωση των γραμμικών κωδικών τους μέσω της κάμερας του τηλεφώνου.

Με το NoWaste, δημιουργούνται δυναμικές λίστες αγορών που αντικατοπτρίζουν τα υπάρχοντα αποθέματα τροφίμων. Και προειδοποιούν για προϊόντα που ενδέχεται να χρειαστεί να απορριφθούν σύντομα.

https://www.instagram.com/p/CE6OjYspZOE/

Η εφαρμογή ενθαρρύνει έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής και εξοικονομεί χρήματα. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 4,4 εκατομμύρια τόνοι βρώσιμων τροφίμων πετάγονται κάθε χρόνο από νοικοκυριά.

Διαφήμιση