Αρχική COVID-19 Οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο στέλεχος κορονοϊού στην Ευρώπη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο στέλεχος κορονοϊού στην Ευρώπη

0
κορονοϊός
Εικόνα: huffingtonpost.gr
Διαφήμιση

Νέο στέλεχος του κορονοϊού (20A.EU1), εντοπίστηκε στις αγροτικές περιοχές της Ισπανίας το καλοκαίρι. Αυτό δείχνουν στοιχεία ομάδας ερευνητών στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Μάλιστα το νέο στέλεχος «ενοχοποιείται» από την ομάδα των ερευνητών για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει σήμερα την Ευρώπη.

Το διέδωσαν στην Ευρώπη όσοι επέστρεψαν από διακοπές στην Ισπανία

Όπως υποστηρίζουν, αυτοί που επέστρεψαν από διακοπές στην Ισπανία έπαιξαν βασικό ρόλο στη μετάδοση του κορονοϊού, σε όλη την Ευρώπη.

Οι Ελβετοί επιστήμονες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν το δεύτερο κύμα θα μπορούσε να μειωθεί. Με τη περισσότερους ελέγχους σε αεροδρόμια και άλλους κόμβους μεταφορών.

«Από την εξάπλωση του 20A.EU1, είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν ήταν επαρκή για να σταματήσουν τη μετάδοση εισαγόμενων παραλλαγών αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η Έμμα Χόκκροφτ, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας.

Οι ερευνητές συμπέραναν πως η «ριψοκίνδυνη συμπεριφορά» αυτών που πήγαν για διακοπές στην Ισπανία -όπως το να αγνοούν τις οδηγίες για τήρηση αποστάσεων-, οι οποίοι «συνέχισαν αυτή την συμπεριφορά και στην πατρίδα τους», βοήθησε στην εξάπλωση της νέας μετάλλαξης.

Η έρευνα έδειξε πως η νέα μετάλλαξη αντιπροσωπεύει περισσότερα από οκτώ στα δέκα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 80% των κρουσμάτων στην Ισπανία, το 60% στην Ιρλανδία και έως 40% στην Ελβετία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε παραλλαγή έχει τη δική της γενετική υπογραφή, μπορεί να εντοπιστεί στον τόπο που προήλθε.
Επιστήμονες σε Ελβετία και Ισπανία εξετάζουν τη συμπεριφορά της μετάλλαξης, για να αποδείξουν αν είναι πιο θανατηφόρος ή πιο μολυσματικός από άλλα στελέχη.

Διαφήμιση