Αρχική Ειδήσεις Νέα πρόκληση της Τουρκίας – Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το Ελληνικό...

Νέα πρόκληση της Τουρκίας – Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το Ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος

0
irak
Διαφήμιση

Μια ακόμα ακραία πρόσκληση από την Τουρκία, σημειώθηκε εχθές το βράδυ. Στη διάρκεια πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από το Ιράκ στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι τουρκικές αρχές κράτησαν χθες το βράδυ 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας. Πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ.

Αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα.

Το αεροσκάφος «Νεφέλη» είχε αναχωρήσει από το Ιράκ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην περιοχή.

Οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση. Και έδωσαν έγκριση την οποία ωστόσο απέσυραν καθώς προσέγγιζε στα σύνορα.

Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία. Και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων

Μετά από έντονη επικοινωνία οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια και το αεροσκάφος έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με σημαντική καθυστέρηση.

Η προκλητική κίνηση, που παρόμοια της όπως μεταδίδει η ΕΡΤ δεν έχει καταγραφεί ξανά, δείχνει την τουρκική ενόχληση για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ.

Αυτό αποτυπώθηκε σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και στην έκτακτη πρόσκληση του Ιρακινού σιίτη πρωθυπουργού στην Άγκυρα από τον Τούρκο πρέσβη στη Βαγδάτη, λίγο πριν την επίσκεψη του κ. Δένδια.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ αναμένεται να γίνει και διάβημα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here