Αρχική Πολιτισμός Μία ταινία γαλλικής παραγωγής υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι

Μία ταινία γαλλικής παραγωγής υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι

0
καλοκαίρι Ελλάδα
Διαφήμιση

Μία ταινία γαλλικής παραγωγής υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι και τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό. Ο λόγος για την ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), που ολοκλήρωσε πριν λίγες εβδομάδες τα γυρίσματα της στην Αθήνα, την αθηναϊκή Ριβιέρα και την Αίγινα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Ο Thierry θυμάται το ονειρικό καλοκαίρι που είχε ζήσει το 1998 στην Ελλάδα πεπεισμένος ότι τα καλύτερα χρόνια έχουν περάσει. Σε μία κρίση που περνάει ο γάμος του και σε μια προσπάθεια να τον σώσει και να ενώσει και πάλι την οικογένεια του, ο πρωταγωνιστής οργανώνει μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα, για να αναβιώσει τις όμορφες εποχές. Η μοίρα ωστόσο δεν του φέρεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι γκάφες του διαδέχονται η μία την άλλη.

Με την αναβίωση των όμορφων στιγμών του Thierry στην Ελλάδα, ξεπροβάλλει η μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια του Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν. Τα γυρίσματα στην Ελλάδα είχαν διάρκεια περίπου ενός μήνα και παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, οι συντελεστές της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αττικής και της Αίγινας.

Μια συνεργασία που προωθεί την Ελλάδα διεθνώς

«Είμαι χαρούμενος που έχει ολοκληρωθεί μια τόσο σημαντική παραγωγή ταινιών, η οποία είχε την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνεργασίες ως τον καλύτερο τρόπο προώθησης της χώρας μας διεθνώς. Για τον ΕΟΤ, οι συνέργειες σε μεγάλες παραγωγές με αντίκτυπο στο εξωτερικό αποτελούν προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε παρόμοια έργα στο μέλλον », δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με αφορμή το τέλος των γυρισμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον προηγούμενο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ των εκπρόσωπων της παραγωγής της ταινίας, του Δημήτρη Φραγκάκη και στελεχών του ΕΟΤ, με σκοπό να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης, Φρανσουά Οζόν υπογράμμισε: «Η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε σε έναν τόπο με τόσες ιστορίες και με καταπληκτική φύση. Είμαστε σίγουροι ότι οι θεατές θα “ταξιδέψουν” μαζί με τους χαρακτήρες της ταινίας, θα θυμηθούν τις όμορφες στιγμές διακοπών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και θα θελήσουν να την επισκεφθούν και το επόμενο καλοκαίρι. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις εικόνες αυτής της πανέμορφης χώρας με τους Γάλλους θεατές!».

Η ταινία πρόκειται να προβληθεί στις αίθουσες της Γαλλίας τον Μάρτιο του 2021 ενώ η εταιρία Orange Studio έχει αναλάβει την παγκόσμια διανομή της.

Στην Ελλάδα η ταινία θα προβληθεί μέσα στο 2021 με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Διαφήμιση