Αρχική Καταστροφές Μία πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά των πλαστικών στα ταμπόν

Μία πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά των πλαστικών στα ταμπόν

0
ταμπόν Έλα Νταίς
Διαφήμιση

Η ακτιβίστρια περιβάλλοντος Έλα Νταίς δημιούργησε έναν τεράστιο ταμπόν. Ως μέρος μιας διαμαρτυρίας ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης.

Είναι κατασκευασμένο από πλαστικούς εφαρμοστές ταμπόν που βρέθηκαν ρυπαίνοντας παραλίες, υδάτινες οδούς και τοπικά οικοσυστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα 1.200 κομμάτια εφαρμοστές ταμπόν συλλέχθηκαν από 15 διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

ταμπόν Έλα Νταίς

Για το…έργο το 87,5% των εφαρμοστών που συλλέχθηκαν προήλθε από μία μάρκα, την Tampax. Το τεράστιο ταμπόν μήκους 1,8 μέτρων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τους εφαρμοστές της μάρκας για να δημιουργήσει κάτι που η εταιρεία “δεν μπορούσε να αγνοήσει”.

Παράλληλα με αυτό το…έργο τέχνης διαμαρτυρίας, η Έλα Νταίς έγραψε επίσης μια ανοιχτή επιστολή προς την Tampax. Ζητώντας να εξαλείψουν εντελώς τους πλαστικούς εφαρμοστές από τα προϊόντα τους.

Η επιστολή υποστηρίχθηκε και υπεγράφη από περισσότερες από 40 ομάδες, πολιτικούς και ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων μελών του Πράσινου Κόμματος.

Μαζί με μια αναφορά που υπεγράφη από περισσότερα από 230.000 άτομα και τον τεράστιο εφαρμοστή, η επιστολή εστάλη πριν τρεις ημέρες στην έδρα της Tampax.

Η εκστρατεία #EndPeriodPlastic

Η εκστρατεία της Έλα Νταίς, #EndPeriodPlastic, έχει ήδη ενθαρρύνει με επιτυχία τρεις λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου να απορρίψουν πλαστικούς εφαρμοστές.

Οι Aldi, Sainsbury’s και Superdrug ανταποκρίθηκαν στο κίνημα. Αφαιρώντας το πλαστικό μίας χρήσης από τα ταμπόν τους.

Η Tampax έχει μέχρι στιγμής απαντήσει σε σχόλια για αποβολή πλαστικών από πελάτες μέσω μιας σειράς tweets.

Η εταιρεία λέει ότι ένας από τους “κύριους στόχους” της είναι να μειώσει τις επιπτώσεις της στον πλανήτη.
Υπογραμμίζοντας πως τα προϊόντα της κατασκευάζονται σε εργοστάσιο μηδενικών αποβλήτων, χρησιμοποιώντας αειφόρο αιολική ενέργεια. Αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι “πρέπει να γίνουν περισσότερα”.

ταμπόν

Ταμπόν: Ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα

Αυτά τα κομμάτια πλαστικού χρησιμοποιούνται συχνά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα προτού πεταχτούν. Και οι περισσότεροι εφαρμοστές δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

Το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Επιστήμης εκτιμά ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια ταμπόν απορρίπτονται καθημερινά μέσω της τουαλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εάν τα λύματα απελευθερωθούν στο περιβάλλον, αυτό σημαίνει ότι οι πλαστικοί εφαρμοστές μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε υδρόβια οικοσυστήματα.

Διαφήμιση