Αρχική COVID-19 Φόβοι για πάνω από 40 κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Φόβοι για πάνω από 40 κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

0
γηροκομείο κορονοϊός
κρούσματα στο γηροκομείο
Διαφήμιση

Τον φόβο ότι θα είναι πάνω από 40 είναι τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στον Αγ. Παντελεήμονα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Από χθες σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας. Σε τεστ σε ένα σύνολο 70 δειγμάτων, βρέθηκαν 35 θετικά κρούσματα.

Πάνω από 40 τα κρούσματα

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε πως όπως φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους, κάποιοι από τους νοσηλευτές νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο είναι ήδη 40. Και υπάρχουν φόβοι πως θα ξεπεράσουν τα 45, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Και όπως είπε “κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, αφού θετικοί έχουν βρεθεί εκτός από ηλικιωμένους και εργαζόμενοι στο γηροκομείο”.

Σήμερα τα ξημερώματα έγινε η μεταφορά των ηλικιωμένων, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.
Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν, Ασκληπιείο.

Μέτρα

Από χθες το βράδυ έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο. Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της απόφασης στο γηροκομείο.

Τα μέτρα για δέκα ημέρες, από χθες έως και τις 9 Οκτωβρίου στις 21:00.

Διαφήμιση