Αρχική Ευζωία Έτοιμο το 2021 το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών, του Δήμου Αριστοτέλη

Έτοιμο το 2021 το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών, του Δήμου Αριστοτέλη

0
μονοπάτια
Διαφήμιση

Το σχέδιο επέκτασης και ολοκλήρωσης του Δικτύου Περιπατητικών Διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη παρουσίασε ο Δήμαρχος Στυλιανός Βαλιάνος.
Σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε την υφιστάμενη υποδομή που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο χρόνο.

Ο Δήμαρχος προανήγγειλε την ολοκλήρωση του δικτύου μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Παράλληλα, ανέλυσε το ειδικά διαμορφωμένο για το trekking προωθητικό σχέδιο. Έτσι, όπως αυτό θα απευθυνθεί τον επόμενο χρόνο σε συγκεκριμένες τουριστικές αγορές.

Ιδιαίτερη ήταν ακόμη η αναφορά που πραγματοποιήθηκε στον τρόπο δημιουργίας της ηλεκτρονικής έκδοσης «Trekking: Life is an adventure».
Που αποτελεί το εργαλείο προώθησης δικτύου περιπατητικών διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη μήκους 100 χλμ.

Πιστοποίηση bike friendly προορισμού

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, αποδόθηκε και επίσημα από την εταιρία NATOUR η bike friendly πιστοποίηση του προορισμού. Η οποία αποκτήθηκε το Φεβρουάριο του 2020.
Προσδίδοντας στην Ανατολική Χαλκιδική τον τίτλο της πρώτης ελληνικής φιλικής στην ποδηλασία και τον ποδηλάτη τουριστικής περιοχής.

Η παρουσίαση επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του νεόδμητου Mount Athos Resort στην Ιερισσό.

Όπου η θέα του Παγγαίου Όρους, αλλά και του Ακάνθιου Κόλπου που περικλείεται από τους πράσινους βραχίονες του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα αποτελεί σημείο ιστορικής παράθεσης για ολόκληρο το Δήμο Αριστοτέλη.

μονοπάτια

Ραντεβού στο Λονδίνο

Επόμενος προωθητικός σταθμός, αφιερωμένος στις πολιτιστικές περιπατητικές περιηγήσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής, είναι το Λονδίνο.

Στα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του άξονα αναφοράς στον Αλέξη Ζορμπά. Και όλων των τουριστικών πυλώνων που θα περιστραφούν γύρω από αυτόν.

Στόχος είναι ο «Αριστοτελικός Περίπατος» να συνδεθεί πρακτικά με τους «δρόμους του Αλέξη Ζορμπά» και τη «διαδρομή του ελάτου».
Προκειμένου να σχηματισθεί ένα συνεχόμενο μονοπάτι μήκους 50 χλμ.

Επίσης ο Δήμος σε συνεργασία με τη Deutscher Wanderverband Service GmbH οργάνωσαν 2ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο.
Προκειμένου η εν λόγω διαδρομή να πιστοποιηθεί, εντασσόμενη στον παγκόσμιο χάρτη πιστοποιημένων μονοπατιών.

Trekking trip

Η παραγωγική ικανότητα ολόκληρου του δικτύου αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του trekking trip,  που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Κατά τη διάρκειά του, trekking specialists από τη Γερμανία και την Πολωνία ακολούθησαν τμήματα του συνόλου σχεδόν των περιπατητικών περιηγήσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής από το Χολομώντα μέχρι το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα.

Διαφήμιση