Αρχική COVID-19 Covid-19: Συσκέψεις σε Μαξίμου και Θεσσαλονίκη για τα νέα μέτρα – Πιθανό...

Covid-19: Συσκέψεις σε Μαξίμου και Θεσσαλονίκη για τα νέα μέτρα – Πιθανό διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη

0
κορονοϊός

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην χώρα μετά την κατακόρυφη άνοδο στα κρούσματα Covid-19. Έφτασαν τα 865 σπάζοντας το άτυπο φράγμα των 500 κρουσμάτων κατά μέσο όρο την ημέρα.

Το δεύτερο lockdown είναι σε Καστοριά που πέρασε στο επίπεδο 4, αποτελώντας μαζί με την Κοζάνη τις “κόκκινες” περιοχές στον χάρτη επικινδυνότητας.

Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο που σημαίνει πιο αυστηρά μέτρα.

Ο…φόβος των αρχών είναι να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα Covid-19 ανά ημέρα. Κάτι που θα φέρει όλη την χώρα στο “κόκκινο” και θα δημιουργήσει πιέσεις στο σύστημα Υγείας.

Στόχος είναι, να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα. Για να μην υπάρξουν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Πως προκύπτουν τα νέα κρούσματα

«Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Είμαστε κοντά στα 1.000 κρούσματα», είπε. Και εξήγησε πώς προκύπτουν τα κρούσματα.
Αυτή τη στιγμή γίνονται περίπου 20.000 τεστ την ημέρα, ενώ πριν από ένα μήνα γίνονταν 15.000 τεστ.

Όπως υπογράμμισε «πολύ μεγάλο ρόλο φαίνεται πως παίζει η αλλαγή του καιρού και η χαμηλότερη θερμοκρασία. Όλοι οι αναπνευστικοί ιοί όταν αυξάνει η θερμοκρασία έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα».

Συσκέψεις σε Μαξίμου και Θεσσαλονίκη

Ήδη στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα έχει έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύσκεψη αναμένεται να γίνει και στο Μαξίμου. Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (μετά την επιστροφή του από την Κύπρο), τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς Covid-19. Η ανακοίνωση των μέτρων αναμένεται να γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες.

Όλα τα σενάρια

Ένα από τα μέτρα που θα εξεταστεί είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, για τις περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, είναι με πορτοκαλί στον χάρτη.
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here