Αρχική Ελλάδα Τσελίκ: Απειλή για την ειρήνη η επίσκεψη Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο

Τσελίκ: Απειλή για την ειρήνη η επίσκεψη Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο

0
Turkey's European Union Affairs Minister Omer Celik speaks during an interview with Reuters at the Turkish Embassy in London
Turkey's European Union Affairs Minister Omer Celik speaks during an interview with Reuters at the Turkish Embassy in London, Britain, September, 14, 2017. REUTERS/Will Russell
Διαφήμιση

Η επίσκεψη του Μαίκ Πομπέο στην Ελλάδα δημιούργησε αναστάτωση στην τούρκικη κυβέρνηση. Σε απειλές πολέμου προβαίνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Την ενόχληση της Άγκυρας εκφράζει χωρίς κανέναν δισταγμό ο Ομέρ Τσελίκ. Χαρακτηρίζει μάλιστα ως απειλή για την ειρήνη στην περιοχή την επίσκεψη Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο και δεν διστάζει να δηλώσει ότι η Τουρκία ξέρει να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της.

«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική» επισημαίνει ο Ομέρ Τσελίκ.

«Την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων.

Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους.

Η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο.

Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Πηγή: in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτήριξη Κομισιόν στο Ελληνικό σχέδιο ενεργειακής μετάβασης
Επόμενο άρθροΗ ESA αποκαλύπτει ένα πολύ “καυτό” εξωπλανήτη