Αρχική Επιλεγμένα Σε χρόνο ρεκόρ οι άδειες οδήγησης από το Υπουργείο Μεταφορών

Σε χρόνο ρεκόρ οι άδειες οδήγησης από το Υπουργείο Μεταφορών

0
Κίνηση αυτοκινήτων
Κίνηση αυτοκινήτων greekcitytimes.com
Διαφήμιση

Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα εκδίδονται πλέον οι άδειες οδήγησης των νέων οδηγών με ένα απλό κλικ στον εκτυπωτή τους.

Ήδη έχουν εκδοθεί από το Μάϊο, μέσω της ψηφιακής διαδικασίας 90.845 προσωρινές άδειες οδήγησης μέσα σε 2 ημέρες μετά την επιτυχία στις εξετάσεις των νέων οδηγών, βάζοντας έτσι ένα τέλος στην πολύμηνη αναμονή (πλέον των έξι μηνών) για την έκδοση του διπλώματος στις υπηρεσίες.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, οι νέοι οδηγοί μπορούν να πάρουν το τιμόνι σχεδόν αμέσως μετά τις εξετάσεις ως ακολούθως:

Ο υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει και στην πρακτική δοκιμασία μπορεί μέσα σε διάστημα δύο ημερών να εκτυπώνει από τον προσωπικό του υπολογιστή, με τους κωδικούς Taxisnet, την προσωρινή άδεια και να οδηγεί νόμιμα έως ότου εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα.

Έτσι, οι νέοι οδηγοί αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής και παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες στο Δημόσιο και, επίσης, καθιερώνονται διαδικασίες διαφάνειας.

Η έκδοση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης είναι ένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί ανά Περιφέρεια:

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (5.263), Αττικής (27.713), Βορείου Αιγαίου (2.308), Δυτικής Ελλάδας (6.401), Δυτικής Μακεδονίας (2.371), Ηπείρου (3.222), Θεσσαλίας (6.575), Ιόνιων Νήσων (2.228), Κεντρικής Μακεδονίας (15.055), Κρήτης (5.654), Νοτίου Αιγαίου (4.092), Πελοποννήσου (5.522) και Στερεάς Ελλάδας (4.441).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here