Αρχική Καταστροφές Σε εξέλιξη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Άλλα ενεργά μέτωπα

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Άλλα ενεργά μέτωπα

0
2 10 1
Φωτογραφία από τη δύσκολη νύκτα στην Αλεξανδρούπολη. Πηγή: tanea.gr
Διαφήμιση

Μάχη και σήμερα με τις φλόγες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Με ιδιαίτερη προσοχή της Πυροσβεστικής στην φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου δίνεται μάχη με το χρόνο.

Με περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και με αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες ημέρες στο Νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στην πυρκαγιά που καίει από το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας, στοn Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν με ρίψεις νερού, συνδράμοντας στο έργο κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, ήτοι 104 πυροσβέστες με 24 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

«Μάχη με τους ανέμους και τον χρόνο», χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Σε σχετικές δηλώσεις του για την διαμορφωθείσα κατάσταση από την έναρξη της πυρκαγιάς και την εξάπλωσή της κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της δημοτικής Αρχής, ο κ. Ζαμπούκης αναφέρει:

«Σύσσωμος ο μηχανισμός του δήμου (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και οχήματα έργου), επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για τη δημιουργία έκτακτων αντιπυρικών ζωνών και την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών, για την αποφυγή του κινδύνου απειλής εκκένωσης οικισμών και του κινδύνου απώλειας ανθρώπινων ζωών, του ζωικού κεφαλαίου και των ιδιοκτησιών, των κατοίκων της περιοχής».

Ένα πύρινο τόξο άλλαζε κατεύθυνση πάνω από τους οικισμούς

Σημειώνει ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, αλλάζοντας την κατεύθυνση του πύρινου τόξου που εκτεινόταν μεταξύ των οικισμών Μελίας, Πυλαίας, Λουτρών και Νίψας». Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης επισημαίνει ότι «μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός πως μέσα σε τέσσερις ημέρες αντιμετωπίστηκε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός πυρκαγιών σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής μας και μάλιστα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Στη Σάμο

Σε ύφεση είναι φωτιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, χωρίς ωστόσο να απειλήσει το ΚΥΤ σύμφωνα με την πυροσβεστική και την Δημοτική Αρχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.30 της Τρίτης κοντά στο κέντρο σε δασική έκταση, όπου επιχείρησαν 40 πυροσβέστες και εννέα οχήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου

Πηγή: tovima.gr
Πηγή: tovima.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Αγία Μαρίνα στην Ζάκυνθο. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στο σημείο. Αναλυτικότερα, 26 πυροσβέστες με μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 1 ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας τύπου Έρικσον, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ και Καναντέρ αλλά και υδροφόρες. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στη δυτική Αχαΐα και την Κορινθία

Σε ύφεση βρίσκονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις μεσημβρινές ώρες στις περιοχές Κουταλάς της Κορινθίας και της δημοτικής ενότητας Μόβρης, στην δυτική Αχαΐα.

Στην περιοχή Κουταλάς εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 77 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, ενώ και στην Μόβρη της δυτικής Αχαΐας δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση