Αρχική Καταστροφές Σαρλ Μισέλ για Μόρια: «Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη» – Έως αύριο...

Σαρλ Μισέλ για Μόρια: «Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη» – Έως αύριο η μεταφορά 400 παιδιών σε ηπειρωτική Ελλάδα

0
Σαρλ Μισέλ
Διαφήμιση

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια, ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό.

Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη».

Έως αύριο η μεταφορά 400 παιδιών από Μόρια σε ηπειρωτική Ελλάδα

«Το αργότερο μέχρι αύριο» θα γίνει η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων ανήλικων, παιδιών και εφήβων, που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με χρήματα που εκχωρεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό η Κομισιόν.

Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τη μεταφορά προανήγγειλε σήμερα το πρωί με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.

Το συντονισμό της μεταφοράς και στέγασής τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Γ. Γεραπετρίτης για Μόρια: 3000-4000 οι άστεγοι πρόσφυγες από τη πυρκαγιά

Περίπου 3000-4000 είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι από τη φωτιά στη Μόρια, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι ο αριθμός των προσφύγων που έμειναν άστεγοι κυμαίνεται από 3000 έως 4000 άτομα και όχι 13.000 που είναι ο συνολικός αριθμός όσων διαμένουν στη δομή.

Ο κ.Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα μεταφερθούν από τα κοντινά νησιά σκηνές και εξοπλισμός. Και υπογράμμισε ότι υπάρχει μέριμνα για τη σίτιση και την υγιεινή των προσφύγων και των μεταναστών.

Πρώιμο να ειπωθεί κάτι για τα αίτια της πυρκαγιάς

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι είναι πρώιμο να ειπωθεί κάτι για τα αίτια της φωτιάς στη Μόρια. Σημειώνοντας όμως, ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα.

Διαφήμιση