Αρχική Ενέργεια Ρεκόρ συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 (βίντεο)

Ρεκόρ συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 (βίντεο)

0
prasini metakinisi 2020
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με θέμα «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all) βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16 Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Νέο ρεκόρ συμμετοχών για τους δήμους

Παρά τις πρωτόγνωρα δύσκολες και περιοριστικές συνθήκες -λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού και την κακοκαιρίας «Ιανός»- οι ελληνικοί Δήμοι με φαντασία και δημιουργικότητα σημειώνουν φέτος νέο ρεκόρ συμμετοχών. Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, 87 Δήμοι προωθούν το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια μεταδίδοντας το διπλό μήνυμα της εκστρατείας για τις πράσινες μετακινήσεις και την προσβασιμότητα των μεταφορών για όλους, με παράλληλη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων δημιούργησαν και προώθησαν το παρακάτω βίντεο:

Στο βίντεο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών συμμετέχουν και μεταδίδουν το διπλό μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Παναγιώτης Παπαντωνίου. 

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, από το 2002, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας εστιάζει σε διαφορετικά θέματα. Για το 2020 ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των προσβάσιμων μεταφορών και της προσβάσιμης πόλης για όλους, με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here