Αρχική COVID-19 “Καμπανάκι” για Covid-19: Μπορεί να φτάσουμε 1.000 κρούσματα ημερησίως-Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου...

“Καμπανάκι” για Covid-19: Μπορεί να φτάσουμε 1.000 κρούσματα ημερησίως-Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

0
Covid 19
Διαφήμιση

“Χειρότερο” χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες το δεύτερο κύμα Covid-19 στην χώρα μας. Και “χτυπάνε καμπανάκι”. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεν αποκλείει γενικό lockdown στην Αττική.

Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει χειρότερη. Αυτό υπογραμμίζουν ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ενδεχόμενο πιο σκληρών μέτρων σε Αττική

“Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Αύγουστο, ανέφερε ο κ. Λαζανάς στον ΣΚΑΪ. Και ειδικά στην Αττική το οποίο μας οδήγησε στο να προτείνουμε τα νέα μέτρα.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο». Αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά”.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο υπάρχουν διάφορα στοιχεία που μπορεί να πει κάποιος ότι η επιδημία χειροτερεύει. Όπως η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι ανάγκες εντατικές θεραπείας.

“Συνέχεια υπάρχει πίεση στις μονάδες, είπε. Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο. Διασωλήνονται και άτομα νεαρής ηλικίας”.

Μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

Τόνισε πως είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1000 κρούσματα ημερησίως. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Και εκτιμά πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει την σημαντικότητα τους.

Οι πιο κρίσιμοι μήνες

“Με βάση τους υπολογισμούς από το τέλος του Οκτώβρη, επεσήμανε με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες πχ ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης κλπ μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική. Και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο.
Αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων”.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Για ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Αττική.

“Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται”, είπε.

Διαφήμιση