Αρχική Επιλεγμένα Που βρισκόταν το “σπίτι” σας” πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια;

Που βρισκόταν το “σπίτι” σας” πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια;

0
Nasa
Φωτό της Γης από ψηλά, Caspian Sea. Nasa/Unsplash

Τίποτα δεν είναι στατικό στη Γη. Και σίγουρα δεν έχει τη μορφή που είχε πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια. Οι πλάκες της έχουν μετατοπιστεί πολύ ανά τους αιώνες και οι χερσαίες μάζες που βλέπουμε ως ηπείρους, είχαν κάποτε εντελώς διαφορετική μορφή. Ο παλαιοντολόγος Ian Webster, δημιούργησε ένα διαδικτυακό εργαλείο, που μας επιτρέπει να μάθουμε πού ήταν η πόλη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια στη γη.

Οι ερευνητές έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών της γης. Γνωρίζουν ότι όλο το χερσαίο κομμάτι ήταν κάποτε ενωμένο, αλλά το ταξίδι από εκείνο το σημείο σε αυτό που βλέπουμε σήμερα, ήταν μακρύ και η γη έμοιαζε πολύ διαφορετική από το ένα εκατομμύριο χρόνια στα επόμενα ένα εκατομμύριο. Τώρα, ένας νέος διαδραστικός χάρτης μπορεί στην πραγματικότητα να σας δείξει πού βρισκόταν το σπίτι σας.

Το «εργαλείο» αυτό, μας επιτρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο. Για την ακρίβεια από 20 μέχρι και 750 εκατομμύρια χρόνια πίσω στο παρελθόν. Η χρήση του είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να γράψετε στη μπάρα αριστερά, το όνομα της πόλης σας. Αμέσως μετά, θα δείτε τη γη να μετακινείται και να εμφανίζεται το στίγμα πάνω στον χάρτη.

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με βάση το πόσο πίσω θέλετε να πάτε.

«Δείχνει (o χάρτης), ότι το περιβάλλον μας είναι δυναμικό και μπορεί να αλλάξει. Η ιστορία της Γης είναι μεγαλύτερη από ό,τι μπορούμε να συλλάβουμε και η τρέχουσα διάταξη των τεκτονικών πλακών και των ηπείρων, είναι ένα ατύχημα του χρόνου»

Πατήστε εδώ για να βρείτε την πόλη σας στον χάρτη.

Πηγή: portraits.gr, CNN

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here