Αρχική COVID-19 Ποια είναι τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας, τον χειμώνα

Ποια είναι τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας, τον χειμώνα

0
Πανδημία Κορονοϊός

Για τα τρία σενάρια που θα ισχύσουν σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 τον χειμώνα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως υπογράμμισε είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι θα συμβεί τον χειμώνα. Κυρίως μετά τα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που εμφανίζεται και η γρίπη. Ωστόσο υπάρχουν τρία σενάρια:

Τα τρία σενάρια

  1. Μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα, μπορεί μεγαλύτερο και από αυτό του Μαρτίου, και μετά πλήρη εξασθένηση του ιού.
    “Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, είπε. Βέβαια ξέρουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του ιού και το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο. Στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο βαριά μέτρα, καθώς τα κατά τόπους μέτρα που έχουμε πάρει, είδαμε ότι μπλοκάρουν την επιδημία. Ωστόσο, αποκλείω γενικευμένο lockdown”.
  2. Μπορεί να υπάρξουν πολλά μικρά, συνεχή κύματα.
  3. Μπορεί να σημειωθούν συνεχή κύματα. Το ένα μικρότερο από το άλλο που θα τελειώσουν μέχρι το 2021.

Energean

Η χρήση μάσκας από τους μαθητές

Καθησυχαστικός ήταν ο κ.Γώγος ως προς τη χρήση μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές. Τόνισε ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά.

“Ο αριθμός των ανθρώπων που βγήκε στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι μικρός, επεσήμανε.

Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα. Θα πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση. Είναι δεκτές όλες οι προτάσεις αρκεί να υπάρχει μια επιστημονική βάση.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Κυρίως σε διάφορες παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος ή σε διαταραχές συμπεριφοράς ή βαριές αναπνευστικές παθήσεις που επιβάλλουν κι άλλα μέτρα, όπως το παιδί να χρειαστεί να μην πάει σχολείο.
Οι περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, τις ξέρουν οι δάσκαλοι”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here