Αρχική COVID-19 Ποια είναι τα μέτρα Covid-19 που εξετάζει η κυβέρνηση-Οριζόντια μέτρα στην Αττική

Ποια είναι τα μέτρα Covid-19 που εξετάζει η κυβέρνηση-Οριζόντια μέτρα στην Αττική

0
μάσκα για COVID-19
Διαφήμιση

Νέα μέτρα στις επιβαρυμένες από Covid-19 περιοχές, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ζήτησε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων να καταρτιστεί ένας κατάλογος μέτρων. Που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή και γενικό επίπεδο εάν χρειαστεί.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας και θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

Οριζόντια μέτρα στην Αττική

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οριζόντια σε όλη την Αττική και όχι σε συγκεκριμένους δήμους, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και στη γειτονιά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν περιοριστικού και προληπτικού χαρακτήρα μέτρα. Μεταξύ των οποίων κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, συρρίκνωση του ανώτατου αριθμού των παριστάμενων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ο περιορισμός των πελατών στα τραπέζια ή ακόμη και η περαιτέρω συρρίκνωση του ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.).

Επίσης εξετάζεται και νέος περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και τελετές. Καθώς και το ενδεχόμενο επέκτασης της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Διαφήμιση