Αρχική Ειδήσεις Παράταση πληρωμής πρώτων δόσεων ΕΝΦΙΑ – Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

Παράταση πληρωμής πρώτων δόσεων ΕΝΦΙΑ – Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

0
ΕΝΦΙΑ
Διαφήμιση

Την παράταση για την πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ανακοίνωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Μαζί με την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο ΕΝΦΙΑ φέτος θα καταβληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις. Με την τελευταία να πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ

Μειωμένο κατά 50% θα είναι το ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

  • Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. Και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
  • Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που φέτος λόγω της πανδημίας εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, δικαιούνται συμψηφισμό μέρους της εισοδηματικής απώλειας που είχαν από τα ενοίκια με την οφειλή που θα προκύψει από τον ΕΝΦΙΑ.

Ποιοι απαλλάσσονται από πληρωμή ΕΝΦΙΑ

  • Πλήρης απαλλαγή δικαιούνται οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.
  • Και όσες περιλαμβάνουν άτομα με αναπηρία άνω του 80%.

Εφόσον το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here