Αρχική COVID-19 Ο Π.Ι.Σ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προετοιμασία του συστήματος...

Ο Π.Ι.Σ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προετοιμασία του συστήματος υγείας

0
πανδημία
Πηγή Εικόνας: topontiki.gr

Δεύτερο κύμα πανδημίας αναμένεται και η κινητοποίηση τόσο της Πολιτείας όσο και των πολιτών είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί για τον κίνδυνο, δίνοντας παράλληλα, σημαντικές κατευθυντήριες με στόχο την σταθεροποίηση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε επίπεδο συστήματος υγείας. Η Ελλάδα επιβάλλεται να λάβει τα μέτρα και να δράσει άμεσα και οργανωμένα, ώστε να αντιμετωπίσει το επερχόμενο κύμα πανδημίας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα μέτρα που επιβάλλεται να λάβει η χώρα επειγόντως είναι:

  • Οργάνωση της εξωνοσοκομειακής φροντίδας με γιατρούς που είναι διαθέσιμοι με οποιοδήποτε τρόπο και δεν τους έχουμε εντάξει μέχρι στιγμής στον αγώνα κατά του Sars-Cov-2. Τέτοιοι είναι οι δικαιωμένοι και μη αποκατεστημένοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νέοι ιατροί σε αναμονή ανοίγματος των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, συμβεβλημένοι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί στα όρια της κρίσης λόγω clawback, ιατροί που αναμένουν προκηρύξεις θέσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό.
  • Εμπέδωσης της ισότιμης συνεργασίας του κρατικού και του ιδιωτικού φορέα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή των ιατρικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διευθέτηση των παραπάνω ώστε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη του φθινοπώρου για μια πιθανή επέλαση της πανδημίας στην χώρα μας με περισσότερα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί ακόμα από τους πολίτες :

  • Να υπαχθούν σε αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών μετά την επιστροφή από τις διακοπές.
  • Να τηρήσουν με επιμέλεια τα μέτρα προφύλαξης κατά την επάνοδο στην εργασία και το άνοιγμα των σχολείων. Πρωταρχικό ρόλο έχει η τήρηση των αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών και η χρήση μάσκας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δίνει στην Πολιτεία και στους πολίτες την προειδοποίηση για μέτρα που θα βοηθήσουν να βιώσει η χώρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here