Αρχική Ειδήσεις Μυτιλήνη: Έφτασαν ελικόπτερα με σκηνές στο Καρά Τεπέ

Μυτιλήνη: Έφτασαν ελικόπτερα με σκηνές στο Καρά Τεπέ

0
Μόρια
Διαφήμιση

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρουν σε έκταση του Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές. Καθώς και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης.

Το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να έρθουν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ειδικές συσκευές γρήγορης ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid tests). Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υγειονομικής θωράκισης της κοινότητας.

Ανθρωπιστική βοήθεια από Ελβετία και Γερμανία

Ανθρωπιστική βοήθεια της ελβετικής κυβέρνησης 1,2 τόνων αναμένεται στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα, για να διανεμηθεί στους πρόσφυγες της Μόριας.

Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας γύρω στις 5 μ.μ. Και τη βοήθεια θα παραλάβουν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Ελβετός πρέσβης στην Ελλάδα.

Η αποστολή περιλαμβάνει κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής, ενώ θα ταξιδέψει και ένας ειδικός από την Ελβετία για να συνδράμει στην κατανομή του υλικού.

Με δεύτερη αποστολή, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, η ελβετική κυβέρνηση θα παράσχει επίσης σκηνές και τέντες.

Εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται φορτηγό από τη Γερμανία με ανθρωπιστική βοήθεια. Το οποίο θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για τη Λέσβο.

Το υλικό που αποστέλλει η γερμανική κυβέρνηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέντες, κρεβάτια, υπνόσακους και στρώματα.

Διαφήμιση