Αρχική Ειδήσεις Κτηματολόγιο: Έως την 1η Οκτωβρίου διαδικασία αίτησης διόρθωσης στοιχείων, για Αθήνα-Βήμα βήμα...

Κτηματολόγιο: Έως την 1η Οκτωβρίου διαδικασία αίτησης διόρθωσης στοιχείων, για Αθήνα-Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε

0
Κτηματολόγιο

Εκπνέει την 1η Οκτωβρίου, η 2μηνη παράταση αίτησης διόρθωσης στο Κτηματολόγιο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης. Οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

κτηματολόγιο

Ηλεκτρονικά η διαδικασία της ανάρτησης

Η διαδικασία της ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά. Χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας. Καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Με λίγα “κλικ” και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποφεύγεται μια άσκοπη ταλαιπωρία. Και ολοκληρώνεται με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Κτηματολόγιο

Βήμα-βήμα η διαδικασία ανάρτησης

Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου και στη συνέχεια:

  • Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους.
  • Θα ελέγξουν την ορθότητά τους.

Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή.

Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα μέχρι την 1η Οκτωβρίου – να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων.

Που υποβάλλουν την αίτηση

  • Ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
    Για αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.
  • Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (για πληροφορίες και ραντεβού):
    Τηλ: 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00)
    Ε- Mail: ktimatologio@anartisi-athina.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here