Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Πιέσεις στο σύστημα υγείας στην Αττική και ο δείκτης Rt

Κορονοϊός: Πιέσεις στο σύστημα υγείας στην Αττική και ο δείκτης Rt

0
μάσκα για COVID-19
Διαφήμιση

“Καμπανάκι” για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε είναι άμεση ανάγκη να αραιώσει ο κόσμος. Κι αυτό μπορεί να γίνει τώρα με τα κλιμακωτά ωράρια εργασίας.
Εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών, το σύστημα υγείας στην Αττική δέχεται πιέσεις.

Αναφερόμενος στο τοπικό Rt, στην Αθήνα είπε ότι βρίσκεται στο 1-1,1, αλλά “πρέπει να προσέχουμε. Γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει το R0″.

Ο κ. Γώγος εκτιμά πώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί τώρα θα αποδώσουν. Στόχος είναι τις επόμενες 10-15 μέρες να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε κάτω από 100 και ο δείκτης Rt κάτω από το 1.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρα τονίζοντας ότι ήδη ζούμε ένα ήπιο lockdown.

Χθες Κυριακή 20/9 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 89 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Νέα μέτρα στην Αττική από σήμερα

Νέα πρόσθετα μέτρα ισχύουν από σήμερα στην Αττική με στόχο να περιοριστεί η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες μέρες.

  • Θεσπίζεται ανώτατο όρια σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.
  • Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.
    Να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.
  • Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας

Σε κάθε είδους χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας.

Εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται σε ατομικό χώρο, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου και σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Διαφήμιση