Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

0
Mein Shiff 6
Διαφήμιση

Αρνητικά στον κορονοϊό βρέθηκαν τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, στα επαναληπτικά τεστ που έγιναν σήμερα το πρωί.

Στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” στην πύλη Ε-12 στο λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε σήμερα τα ξημερώματα το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6.

Στο κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Και υπήρχε στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα. Δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Τι λένε οι ευρωπαϊκές οδηγίες

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες. Με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Σήμερα το πρωί επιβιβάστηκε στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Και έγιναν επαναληπτικά τεστ στα 12 θετικά μέλη του πληρώματος, που τελικά είναι αρνητικά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Τεστ θα γίνουν και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα. Και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό πως στο πλοίο είναι και 23 Έλληνες οι οποίοι είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

Το ταξίδι του Mein Shiff 6 ξεκίνησε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από το Ηράκλειο για μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη κατά σειρά κρουαζιέρα της TUI Cruises μετά τον 6μηνο αποκλεισμό εξαιτίας του κορονοϊού.

Διαφήμιση