Αρχική Ελλάδα Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Καστελόριζο για την επέτειο της απελευθέρωσης

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Καστελόριζο για την επέτειο της απελευθέρωσης

0
Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Πηγή Εικόνας: gazzetta.gr
Διαφήμιση

Στο Καστελόριζο θα βρίσκεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Δήμαρχος Μεγίστης Γιώργος Σαμψάκος, προσκάλεσε την Πρόεδρο να παραστεί στους εορτασμούς για την απελευθέρωση του Καστελόριζου, την άλλη Κυριακή στης 13 Σεπτεμβρίου. Η Κατερίνα Σακελαροπούλου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση. Η επίσκεψη της θα διακατέχεται από μεγάλο συμβολισμό καθώς την ίδια ώρα η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της και αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας:

«H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης Γιώργου Σαμψάκου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελόριζου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου».

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Λειψούς και Αγαθονήσι είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία με προσωπικές επιθέσεις στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τους τελευταίους μήνες άλλωστε, η Άγκυρα εφαρμόζει μια τακτική παρενόχλησης των κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο πρωθυπουργός, που επισκέπτονται το ακριτικό νησί.

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση