Αρχική Καταστροφές Ιανός: Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα νησιά του Ιονίου-Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία...

Ιανός: Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα νησιά του Ιονίου-Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες-Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Θυελλώδεις άνεμοι - Καιρός
Διαφήμιση

Στο “μάτι του κυκλώνα” Ιανός βρέθηκαν στην κυριολεξία στη διάρκεια της νύχτας Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος.
Λόγω της κακοκαιρίας, περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων έπεσαν δέντρα. Στην ενδοχώρα η ποσότητα της βροχής ήταν μεγάλη.

Foto: inkefalonia

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο παρασύρθηκε από τους ανέμους

Οι θυελλώδεις άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Στην Ιθάκη αγκυροβολημένο ιστιοφόρο παρασύρθηκε από τους ανέμους.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ιθάκη στη διάρκεια της νύχτας μίλησε το σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ο έπαρχος του νησιού, Θανάσης Λιβιτσάνης.

Όπως είπε υπάρχει γενικό μπλακ άουτ και στο νησί υπάρχουν και υλικές ζημίες. Από τους θυελλώδεις ανέμους, έχουν ξηλωθεί σκεπές, έχουν πλημμυρίσει σπίτια κι έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ.

Προβλήματα στην Ζάκυνθο

Στην Ζάκυνθο τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Στην περιοχή του Καλαμακίου, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και της ΔΕΔΔΗΕ. Η φωτιά έσβησε αμέσως.

Από την βλάβη αυτή, έμεινε χωρίς ρεύμα ξενοδοχείο της περιοχής που φιλοξενεί τουρίστες, αλλά και σπίτια σε Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Κεφαλλονιά

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων. Τόσο μέσα στην πόλη του Αργοστολίου όσο και σε χωριά του δήμου.

Η παραλιακή ζώνη Αργοστολίου μετατράπηκε σε λίμνη. Ο δήμος με έκτακτη ανακοίνωσή του ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Συνεργεία του δήμου, της Πυροσβεστικής και της ΔΕΗ δουλεύουν πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ιανός Κεφαλονιά
Foto: inkefalonia

Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο

Στην εξέλιξη της κακοκαιρίας Ιανός αλλά και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι αυτή τη στιγμή αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από νέα σύσκεψη.

Συνεχίζεται η μάχη στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά, το φαινόμενο παραμένει στην περιοχή, είπε. Όπως υπογράμμισε ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή και πως το επόμενο 9ωρο θα είναι κρίσιμο.

Το νέο μέτωπο, το οποίο θα κατευθυνθεί νοτιοανατολικά, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, θα επηρεάσει τη Νότια Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Με έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Πιθανότατα θα επηρεαστούν Φωκίδα και βόρεια Εύβοια που από το απόγευμα αναμένεται να δεχθούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα επηρεαστεί η Κόρινθος και η Αττική. Στην Αττική, θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση στο hellenicweather σήμερα θα είναι δύσκολη ημέρα για την Αττική καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Την Παρασκευή, δεύτερη μέρα κακοκαιρίας, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική).
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

paraskeyi 18 sept vroxi

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr το πρωί της Παρασκευής 18/09 στις 07:30 ώρα Ελλάδας και δείχνει το κέντρο του ΙΑΝΟΥ λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Ζακύνθου.
Με την ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη της θάλασσας να εκτιμάται στα 990 hPa.

Ianos sat 1809020

Στον χάρτη αναφέρονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από το απόγευμα της Πέμπτης 17/09. Όμως λόγω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί δεν αναφέρουν νεότερες τιμές από τις 04:00.

Διαφήμιση