Αρχική Ευζωία Επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου, στην Σαλαμίνα

Επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου, στην Σαλαμίνα

0
Γκερέκου
Διαφήμιση

Στην τελετή υιοθεσίας της Αρχαίας Ελιάς της Όρσας στην Σαλαμίνα από το World Olive Center for Health (Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία), συμμετείχε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, προσκεκλημένη του Δήμου Σαλαμίνας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η συγκεκριμένη ελιά αποτελεί τον μοναδικό οργανισμό που επιβιώνει από εκείνη την εποχή. Και είχε ως σκοπό την προστασία, ανάδειξη και ένταξή της στα Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης.

“Ο ΕΟΤ θα στηρίξει έμπρακτα την προβολή, τόνισε η κ.Γκερέκου. Και τα σχέδια του Δήμου για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της Σαλαμίνας. Καθώς όπως σημείωσε είναι “τόπος γεμάτος Ιστορία”.

Ακόμα, επισήμανε ότι “ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το ένδοξο παρελθόν της μέσα από μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο.
Όπου βρίσκονται εκθέματα από την προϊστορική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο”.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ είχε επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού. Που φιλοξενεί πληθώρα τεκμηρίων από την καθημερινή ζωή και την Ιστορία του τόπου, τον όρμο Αμπελακίων.

Στον οποίο είχε συγκεντρωθεί ο ελληνικός στόλος και ερευνάται από αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ) και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννο Γ. Λώλο.
Καθώς και το νότιο τμήμα του νησιού όπου βρίσκονται Ιερό του Διονύσου και το σπήλαιο του Ευριπίδη.

Διαφήμιση