Αρχική Πολιτισμός Έκθεση: Ο Daniel Castonguay για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έκθεση: Ο Daniel Castonguay για πρώτη φορά στην Ελλάδα

0
Daniel Castonguay The pink umbrella

Η δουλειά του Daniel Castonguay, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η Blank Wall Gallery, στην Κυψέλη, ανοίγει τις πόρτες της μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με την ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Καναδού φωτογράφου Daniel Castonguay, με τίτλο “Quotidian Life”.

Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Daniel Castonguay Antagonistic ways
Daniel Castonguay Antagonistic ways

Ποιος είναι ο Daniel Castonguay

Ο Daniel είναι ένας «δημιουργικός» φωτογράφος δρόμου, ο οποίος απεικονίζει την καθημερινή ζωή της πόλης, φιλτράροντάς την μέσα από τη δικιά του διάθεση κάθε φορά. Η επεξεργασία των εικόνων του, δίνει ένα πιο μυστηριώδες ύφος στο τελικό αποτέλεσμα. Μέσα από αυτό το φιλτράρισμα, η καθημερινή ζωή μπαίνει σε ένα κόσμο φαντασίας και γίνεται πιο αφηρημένη. Αυτό δημιουργεί ένα παράδοξο το οποίο υπάρχει στη φαντασία, ταυτόχρονα όμως είναι και ένα αποτέλεσμα με το οποίο ο θεατής μπορεί να σχετιστεί.

Daniel Castonguay The storm
Daniel Castonguay The storm

Ο ίδιος γράφει για τη δουλειά του: «Για μένα η φωτογραφία είναι ένας τρόπος έκφρασης ίδιος με αυτόν του συγγραφέα ή του συνθέτη. Η μεταφορά του συναισθήματος είναι η ουσία της δουλειάς μου, αυτό που φέρνει το θεατή στην ιστορία μου. Πιο συγκεκριμένα επιθυμώ να κάνω τον θεατή να ταξιδέψει σε ένα κόσμο ονειρικό αφήνοντας χώρο στη φαντασία. Η φωτογραφία δρόμου σημαίνει πολύ περισσότερα από το να κάνω απλά φωτογραφίες για μένα. Αισθάνομαι ότι είμαι μέρος ενός διαρκούς θεατρικού σκετς
όπου παίζω το ρόλο ενός σιωπηλού χαρακτήρα»

Λόγω των περιοριστικών μέτρων και για την ασφάλεια όλων, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στο χώρο και θα ελέγχεται η ροή των επισκεπτών στην αίθουσα.

Πληροφορίες:

Negri Fokionos 55, Athina 113 61

www.blankwallgallery.com

info@blankwallgallery.com

[p]+30.211.4052.138

[m]+30.694.3868.124

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή: 18:00-21:30

Σάββατο:12:00-14:30

Κυριακή – Πέμπτη: Κλειστά

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here