Αρχική Ειδήσεις Εγκρίθηκε πίστωση αναβάθμισης για το αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας

Εγκρίθηκε πίστωση αναβάθμισης για το αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας

0
αστεροσκοπείο
Διαφήμιση

Αναβαθμίζεται το αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η πίστωση για την εκπόνηση μελετών του.

Αφορούν μελέτες ωρίμανσης και προετοιμασία τευχών δημοπράτησης, για την ανέγερση κτιρίου, πολλαπλών χρήσεων.

Το κτίριο, αποτελεί την πρώτη φάση του έργου αναβάθμισης. Το συνολικό κόστος του εκτιμάται σε 3 εκατ. ευρώ.

Ήδη προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (στο οποίο ανήκει η επιστημονική υποδομή του Κρυονερίου), του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

αστεροσκοπείο

Τι περιλαμβάνουν τα έργα

Τα έργα περιλαμβάνει κατασκευή νέου κτηρίου 1.200 τ.μ. περίπου. Με χώρους εκθέσεων, συνεδριάσεων και πλανητάριο, που εκτιμάται ότι θα είναι το 3ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Επίσης έχει συνταχθεί προμελέτη της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Που περιλαμβάνει μονοπάτια σε διαδρομές που προσομοιάζουν τις τροχιές των ουρανίων σωμάτων στο διάστημα υπό κλίμακα και επιμέρους θεματικά πάρκα (πάρκο γεωμετρίας, φωτοσύνθεσης φυτών, ναυσιπλοΐας κλπ).

Η μελέτη έχει υπογραφεί και παραληφθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κορινθίας, ενώ έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για το κτήριο από τον Αύγουστο του 2018.

Το αστεροσκοπείο Κρυονερίου βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. στο όρος Κυλλήνη κοντά στο χωριό Κρυονέρι. Είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδρύθηκε το 1972.

Διαφήμιση