Αρχική COVID-19 Εφαρμογή κινητού προειδοποιεί για την κοινωνική απόσταση

Εφαρμογή κινητού προειδοποιεί για την κοινωνική απόσταση

0
εφαρμογή
Διαφήμιση

Μία νέα εφαρμογή κινητού, που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί υπερήχους για να προειδοποιεί για τις αποστάσεις. Βοηθά δηλαδή τους χρήστες να διατηρούν την κοινωνική απόσταση, λόγω Covid-19.

Η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους σε μια από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

εφαρμογή

Πως λειτουργεί

Λειτουργεί εκπέμποντας ένα διακριτικό ηχητικό σήμα όταν ένας χρήστης πλησιάζει πολύ έναν άλλο χρήστη. Στη συνέχεια, η λέξη “προσοχή” εμφανίζεται στην οθόνη.

Η εφαρμογή ονομάζεται Mind the Gap. Μια φράση που είναι γνωστή σε εκατομμύρια μετακινούμενους στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, καθώς κατεβαίνουν από τα τρένα.

Αναπτύχθηκε από μια εταιρεία εκκίνησης τεχνολογίας που εδρεύει στην πόλη. Και έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με άλλα μέτρα Covid-19.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με γραφεία, κατασκευαστές, φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία. Και όλοι ενδιαφέρονται.

Το απόρρητο των δεδομένων

Οι εφαρμογές τηλεφώνου που χρησιμοποιούν δεδομένα τοποθεσίας ή bluetooth για σύνδεση με τηλέφωνα άλλων ατόμων αντιμετωπίζουν συχνά κριτική από εκείνους που ενδιαφέρονται για το απόρρητο των δεδομένων.

Η εφαρμογή, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία δεν παρακολουθεί τις κινήσεις των ανθρώπων. Και δεν αποθηκεύει οποιοδήποτε άλλο είδος δεδομένων.

Αυτή η εφαρμογή “χρησιμοποιεί Bluetooth για τον εντοπισμό κοντινών συσκευών και την ώρα πτήσης του υπερήχου για να υπολογίσει την απόσταση μεταξύ τους”, λέει η εταιρεία

Διαφήμιση