Αρχική Καταστροφές Δύσκολη νύχτα για Αγρίνιο, Κέρκυρα και Ιωάννινα – Ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν...

Δύσκολη νύχτα για Αγρίνιο, Κέρκυρα και Ιωάννινα – Ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν κλείσει

0
Καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πλημμύρες στο Αγρίνιο και την Κέρκυρα
Καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πλημμύρες στο Αγρίνιο και την Κέρκυρα -Πηγή φωτό: iefimerida.gr
Διαφήμιση

Η επιδείνωση του καιρού το βράδυ της Παρασκευής, έφερε ενώπιον δύσκολης νύχτας το Αγρίνιο, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα. Αναρίθμητες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, πτώσεις δέντρων που ξεριζώθηκαν, αλλά και μεγάλες καταστροφές σε ορισμένους δήμους. Ενώ, ο καιρός δημιούργησε κωλύματα και στο ακτοπλοϊκό δίκτυο. Παράλληλα, η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα για πολλές περιοχές από τις οποίες διέρχεται ψυχρό μέτωπο.

Στο Αγρίνιο: μεγάλο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο

Η Πυροσβεστική Αγρινίου δέχθηκε κλήσεις από νωρίς το πρωί και χρειάστηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια. Ενώ, προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Τα πρώτα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Χούνης.

Mεγάλος όγκος φερτών υλικών έφραξαν το δρόμο προς την Χούνη. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και έχει κληθεί μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στον δήμο Θέρμου από την πρωινή πλημμύρα. Μεγαλύτερες ζημιές στις Τοπικές Κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχώρι, Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια και Κόφτρα.

Κέρκυρα: Ξεριζώθηκαν δέντρα

Σε 4 κοπές δέντρων προχώρησαν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας που είχε ως χαρακτηριστικό την καταιγίδα αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Αν και το φαινόμενο ήταν σαφώς πιο ήπιο από το προηγούμενο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ωστόσο Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ήταν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Ποιες γραμμές έχουν κλείσει

Λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν έως τα 8 μποφόρ, έχουν προκληθεί κωλύματα σε ορισμένες ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Συγκεκριμένα, είναι κλειστές οι γραμμές: Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση