Αρχική Τουρισμός Η Αντίπαρος εντάσσεται στο πρόγραμμα #gopafree

Η Αντίπαρος εντάσσεται στο πρόγραμμα #gopafree

0
Αντίπαρος
Η Αντίπαρος εντάσσεται στο δίκτυο των νησιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα #gopafree, με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμος Αντίπαρου τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία του νησιού και σε παραλίες, τους ειδικούς κάδους της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle. Με τους κάδους αυτούς εφαρμόζεται το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη συλλογή των αποτσίγαρων και τη μετατροπή τους μετά από ειδική επεξεργασία σε νέα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

#gopafree

Με αυτό τον τρόπο κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα υιοθετήσουν το νέο ρεύμα ανακύκλωσης. ‘Ετσι, θα αποτρέψουν την περαιτέρω απόρριψη των υπολειμμάτων καπνού και πλαστικού που περιέχουν τα αποτσίγαρα στο περιβάλλον και την κατ’ επέκταση μόλυνση αυτού.

Στην υλοποίηση του εγχειρήματος συμβάλλει ενεργά η Επιτροπή Ανακύκλωσης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αντιπάρου. Στόχος είναι, τόσο η Δημοτική αρχή όσο και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, να συμβάλλουν, ώστε:

  • να καθαριστούν οι παραλίες
  • να προφυλαχθούν οι ακτές
  • να εφαρμοστούν καλές πρακτικές διαχείρισης της αειφόρου ανάπτυξης

Αντίπαρος Δήμαρχος

“Η ανακύκλωση ειδικά, αλλά και το σύνολο των δράσεων που εντάσσονται στην κυκλική οικονομία με τα τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη είναι το μέλλον στο οποίο ο Δήμος εισέρχεται δυναμικά”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον συνιδρυτή της Cigaret Cycle, τον Γιώργο Σακελλαρίου, που τους ενέταξε στο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here