Αρχική Καταστροφές Αλλάζει πορεία ο «Ιανός» – Δείτε live που κινείται- Τι λένε τα...

Αλλάζει πορεία ο «Ιανός» – Δείτε live που κινείται- Τι λένε τα νέα στοιχεία (βίντεο)

0
Ιανός
Διαφήμιση

Αλλάζει πορεία η κακοκαιρία «Ιανός», σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία.
Πιθανό είναι να μείνει σήμερα μακριά από την Κεντρική Πελοπόννησο και την Αττική, από όπου αναμενόταν να περάσει.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο ΙΑΝΟΣ το κέντρο του οποίου νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18/09 στροβιλίζεται στο Κεντρικό Ιόνιο, αναμένεται αρχικά να κινηθεί προς τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια να στραφεί νότια.

Τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά και αυτή τη στιγμή η Ηλεία και η Μεσσηνία βρίσκονται στη δίνη του, με θυελλώδεις ανέμους να σφυροκοπούν την περιοχή. Η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί στα δυτικά της Κρήτης.

Που θα “ρίξει καρέκλες”

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του ΙΑΝΟΥ μέχρι και τη νύχτα του Σαββάτου 19/09. Υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο. Αυτές είναι Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Νοτιοανατολική Θεσσαλία και ηπιότερα στην Αττική.

Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές είναι αυξημένος το επόμενο 24ωρο.

Η προβλεπόμενη τροχιά που θα ακολουθήσει ο ΙΑΝΟΣ και τα συγκεντρωτικά ύψη βροχής άνω των 50 mm παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη.

Η διακεκομένη γραμμή στην τροχιά του ΙΑΝΟΥ μετά το βράδυ του Σαββάτου υποδεικνύει τη σχετική αβεβαιότητα για την ακριβή του πορεία.

Track1 IANOS 18092020

Διαφήμιση