Αρχική Ελλάδα Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τον Στόλτενμπεργκ -2η NAVTEX από Τουρκία

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τον Στόλτενμπεργκ -2η NAVTEX από Τουρκία

0
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS ΝΕWSBOMB
Κυριάκος Μητσοτάκης Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS /ΝΕWSBOMB
Διαφήμιση

Σε συνέχεια των ελληνοτουρκικών εξελίξεων και της απάντησης του ελληνικού ΥΠΕΞ στη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα της Δευτέρας, σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο πλαίσιο αυτής, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με 2η NAVTEX απαντά η Τουρκία στην Ελληνική αντι-NAVTEX

oruc reic
H φωτό του Oruc Reis από το tweet του Τούρκου Υπουργού, με το οποίο ανακοίνωνε την εκκίνηση ερευνών το πρωί της Δευτέρας από το Oruc Reis.

Η Τουρκία απάντησε με δεύτερη Navtex στην ελληνική αντι-Navtex με την οποία επιχείρησε η Αθήνα να ακυρώσει την πρώτη τουρκική Navtex.

Κατά τη νέα τουρκική Navtex, το Oruc Reis και τα συνοδευτικά του Ataman και Cengiz διεξάγουν σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Η τουρκική Navtex κάνει επίσης λόγο για μη εξουσιοδοτημένο σταθμό που εξέδωσε άλλη ναυτική οδηγία, αναφερόμενη στον σταθμό Ηρακλείου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με τον Γερμανό ομόλογό του Χ. Μάας

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, είχε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού στο twitter, στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η τουρκική προκλητικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr

Διαφήμιση