Αρχική Επιλεγμένα Thessaloniki Helexpo Forum: 11 έως 20 Σεπτεμβρίου

Thessaloniki Helexpo Forum: 11 έως 20 Σεπτεμβρίου

0
Θεσσαλονίκη

To Thessaloniki Helexpo Forum θα πραγματοποιηθεί τελικά από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-Helexpo. Την ολιγοήμερη μετάθεση του πολιτικο-οικονομικού φόρουμ, το οποίο είχε προγραμματιστεί στη θέση της 85ης ΔΕΘ που ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo για τεχνικούς λόγους.

Η μικρή αυτή μετάθεση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για να διοργανωθεί ένα φόρουμ υψηλών αξιώσεων, αλλά και διεθνούς χαρακτήρα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, εναλλακτικά σχέδια

Εναλλακτικά σχέδια και λύσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο της ακύρωσης της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης φορέων της πόλης που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ένα σχέδιο ανάκαμψης θα πρέπει να έχει ως βασικούς άξονες τις ολοκληρωμένες αστικές συγκοινωνίες, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας στον πολιτισμό της πόλης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια καθώς και παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες που θα έχουν σαφείς αναφορές στον ρόλο της Θεσσαλονίκης και τη σχέση της με τη ΔΕΘ, τις πολιτικές διαστάσεις του θεσμού αυτού, την ίδια τη ΔΕΘ ως εθνικό εκθεσιακό φορέα και τη στήριξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Δεσμεύτηκε παράλληλα να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπλασης της ΔΕΘ καθώς αναγνώρισε την συνεχή ανοδική πορεία της.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης, της ΔΕΘ, των Επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών και των ξενοδόχων.

Η Γερμανία θα ήταν η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ

Όπως επισημάνθηκε, η διεξαγωγή ενός πολιτικο-οικονομικού forum στην Θεσσαλονίκη στις αρχές του Σεπτεμβρίου είναι μία πρωτοβουλία που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά, όμως τονίστηκε ότι πρέπει να πλαισιωθεί από παράλληλες πολιτικές αποφάσεις ενίσχυσης της τοπικής αγοράς, του εμπορικού κόσμου και συνολικά της επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή και θεσμική εκπροσώπηση ευρωπαϊκών θεσμών, όπως της Γερμανίας, η οποία επρόκειτο να είναι τιμώμενη χώρα στην 85η Δ.Ε.Θ.

Προτεραιότητα σε έργα υποδομής

Παράλληλα στη συζήτηση έγιναν αναφορές στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης σημαντικών έργων υποδομής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και συμφωνήθηκε ο κοινός βηματισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε αυτός ο στόχος να προτεραιοποιηθεί. Έμφαση δόθηκε και στο μέλλον του εκθεσιακού φορέα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε προσωρινές αλλαγές στο τρόπο διεξαγωγής των κλαδικών εκθέσεων. Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν πως πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες της Δ.Ε.Θ σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here