Αρχική COVID-19 Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό – “Δεν υπάρχει μαγική λύση για...

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό – “Δεν υπάρχει μαγική λύση για την εξαφάνιση του”, λέει ο Σ. Τσιόδρας

0
Τσιόδρας - Χαρδαλιάς
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
Διαφήμιση

Νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, επισήμανε και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα

  • Από αύριο Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00. Θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Από 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά θα μπαίνει σε επταήμερη κατ΄οίκον καραντίνα.
  • Tο όριο για 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις παρατείνεται έως τις 31/8.
  • Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζονται με βάση την περιοχή.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Ανήσυχος ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο κορονοϊός αφορά και νέους ανθρώπους που μπορεί να νοσήσουν σοβαρά επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει μαγική λύση για την εξαφάνιση του ιού.

Αυξημένη η μετάδοση του κορονοϊού σε συνθήκες συνωστισμού

Παρατηρείται, είπε, αυξημένη μεταδοτικότητα σε συνθήκες συνωστισμού όπου δεν τηρούνται μέτρα. Και αναφέρθηκε στα κρούσματα στη βιομηχανία κρέατος στην Καβάλα, στην εστία σε εστιατόριο μπαρ στον Βόλο, αλλά και στους γάμους, 45 στη Θεσσαλονίκη και 22 στη Αλεξανδρούπολη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως παρατηρείται μετατόπιση θετικών κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.

Αυτό οφείλεται και πάλι στην αύξηση ελέγχων, τον ελέγχο ταξιδιωτών που συνήθως είναι μικρότερης ηλικίας αλλά και τον έλεγχο επαφών, ανθρώπων που στην καραντίνα δεν ελέγχονταν.

Ο λοιμωξιολόγος είπε πως από 31 Ιουλίου ως 2 Αυγούστου, το 24% των κρουσμάτων ήταν ασυμπτωματικά.

 

Διαφήμιση