Αρχική Υγεία - Διατροφή Συνταγή: Η καλύτερη τυρόπιτα-σουφλέ που έχετε δοκιμάσει

Συνταγή: Η καλύτερη τυρόπιτα-σουφλέ που έχετε δοκιμάσει

Η τυρόπιτα-σουφλέ της Έφης.
0
τυρόπιτα

Μια πίτα που φτιάχνεται με χίλιους τρόπους. Μια πίτα για όλα τα γούστα, με όλων των ειδών τα φύλλα χειροποίητο, κρούστας, κουρού, σφολιάτα ακόμη και χωρίς φύλλα. Πιάτο για όλες τις ώρες, για ορεκτικό ή κυρίως, για να το συνδυάσεις με αλκοόλ ή αναψυκτικό.

Μια συνταγή που με μάγεψε όταν την έφαγα ήταν η τυρόπιτα “σουφλέ” όπως την ονόμασα εγώ αργότερα. αφράτη και μυρωδάτη, εύκολη χωρίς κόπο. Ευκαιρία αν περιμένεις κάποιον στον σπίτι σήμερα μην καταφύγεις στο φαγητό “απ έξω”.

 

Συνταγή:

500γρ φύλλο κρούστας
750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
πιπέρι
μισό φλιτζάνι γάλα
ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
έξι μεγάλα αυγά
ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο )και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα. Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για ώρα περίπου.
Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here