Αρχική Επιλεγμένα Σε εξέλιξη φωτιά στη Μεταμόρφωση σε εργοστάσιο πλαστικών- Οδηγίες προς τους πολίτες

Σε εξέλιξη φωτιά στη Μεταμόρφωση σε εργοστάσιο πλαστικών- Οδηγίες προς τους πολίτες

0
ΓΕΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)
ΓΕΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε από τις 7 το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής και βρίσκεται σε εξέλιξη. Ως αποτέλεσμα, μαύρος τοξικός καπνός έχει καλύψει εδώ και ώρα τον ουρανό στη περιοχή, ορατός από πολλές περιοχές.

Το εργοστάσιο βρίσκεται επί της οδού Σωρού, στη Μεταμόρφωση, κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που προσπαθεί σε κατάσβεση από το πρωί, αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι’ αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, γι’ αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, ενώ παρέμεινε κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για ώρες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχει δοθεί εν μέρει η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Επί τούτου, ενεργοποιήθηκε το 112, και όσοι μένουν σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων από το σημείο, έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους που αναφέρει:

“Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη”.

Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες για την φωτιά στην Μεταμόρφωση

Οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου από το πρωί μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες παρακαλούνται:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr, skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here