Αρχική COVID-19 “Πιθανά τοπικά lockdown”, προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

“Πιθανά τοπικά lockdown”, προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.
Στην περίπτωση που η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας χειροτερεύσει, μπορεί να επιβληθούν τοπικά lockdown.

“Χτυπάμε καμπάνα κινδύνου, και χθες έπρεπε να την χτυπήσουμε πολύ πιο δυνατά”, είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Oι τρεις εστίες ανησυχίας για τον κορονοϊό

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε τρεις εστίες ανησυχίας για τον κορονοϊό. Που όπως προανήγγειλε εκεί θα δοθεί το βάρος το επόμενο χρονικό διάστημα.

  1. Τις συχνές διελεύσεις Ελλήνων ομογενών. Και όσων έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και μετακινούνται συχνά σε χώρες της Βαλκανικής.
  2. Τις κοινωνικές συναθροίσεις. Από τα μπαρ έως τους γάμους και τις βαφτίσεις.
  3. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως τόνισε ότι για να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών . Και “ο Σ. Τσιόδρας είναι ο καταλληλότερος για να τις απευθύνει τους πολίτες”.

“Πάντα στις επιλογές μας η επιβολή τοπικών lockdown”

Συμπλήρωσε πως “πάντα μέσα στις επιλογές μας είναι η επιβολή τοπικών lockdown προκειμένου για την περιφρούρηση-περιχαράκωση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και την ιχνηλάτηση τους”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών σημείωσε πως αυτό δεν εξετάζεται επί του παρόντος. Και θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

“Εβδομάδα αφύπνισης”

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα ως “εβδομάδα αφύπνισης. Προσπαθούμε με τα μηνύματα μας και με την ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων να αφυπνίσουμε τον κόσμο από τον εφησυχασμό”.

Για να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα, είπε θα πρέπει να υπάρχει επίπτωση των κρουσμάτων στο σύστημα υγείας.

Παρακολουθούνται καθημερινά όχι μόνο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και πόσοι από αυτούς που χρειάζεται να νοσηλευθούν, καταλήγουν σε ΜΕΘ ή διασωληνωμένοι.

“Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα νούμερα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι πολύ χαμηλότερα από την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του Μαρτίου και Απριλίου”, τόνισε.

Διαφήμιση