Αρχική Ζώα Νέες αποικίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική, αποκαλύφθηκαν από το διάστημα

Νέες αποικίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική, αποκαλύφθηκαν από το διάστημα

0
πιγκουίνων
Διαφήμιση

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-2 ανακάλυψε νέες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική.

Επιστήμονες της Βρετανικής Ανταρκτικής Έρευνας (BAS) χρησιμοποίησαν τις υψηλής ανάλυσης εικόνες του ευρωπαϊκού δορυφόρου.

Και με τη βοήθεια τους ανακάλυψαν νέες άγνωστες έως τώρα αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική.
Όπως ανακοινώθηκε υπάρχουν σχεδόν 20% περισσότερες αποικίες από όσες είχε εκτιμηθεί έως τώρα.

11 νέες αποικίες

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο Remote Sensing in Ecology and Conservation, αποκαλύπτουν 11 νέες αποικίες. Τρεις από τις οποίες είχαν προηγουμένως εντοπιστεί αλλά δεν είχαν επιβεβαιωθεί.
Αυτή η ανακάλυψη μεταφέρει την παγκόσμια απογραφή σε 61 αποικίες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Συναρπαστική αποκάλυψη

“Αυτή είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη, λέει ο Peter Fretwell, επικεφαλής γεωγράφος στο BAS.

Οι νέες δορυφορικές εικόνες της ακτής της Ανταρκτικής μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρούμε αυτές τις νέες αποικίες.”

Τα αποτελέσματα, χάρη στις δορυφορικές εικόνες του Copernicus Sentinel-2, αποτελούν σημαντικό ορόσημο για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής αλλαγής στον πληθυσμό των αυτοκρατορικών πιγκουίνων.

Οι πιγκουίνοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αλλαγή του κλίματος. Καθώς τα θερμαινόμενα ωκεάνια νερά λιώνουν τον θαλάσσιο πάγο όπου ζουν και αναπαράγονται. Μετά τις τρέχουσες προβλέψεις της κλιματικής αλλαγής, ο βιότοπος τους είναι πιθανό να μειωθεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η πλειοψηφία των νεοαποκτηθέντων αποικιών βρίσκεται στο περιθώριο του εύρους αναπαραγωγής τους σε τοποθεσίες που θα μπορούσαν να χαθούν καθώς το κλίμα συνεχίζει να θερμαίνεται.

Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα ζουν στην Ανταρκτική. Η οποία δεν είναι μόνο απομακρυσμένη και απρόσιτη, αλλά οι θερμοκρασίες μπορούν να μειωθούν στους -50 ° C.

Η μελέτη αποικιών πιγκουίνων είναι επομένως εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, τα τελευταία 10 χρόνια, οι επιστήμονες της Βρετανικής Ανταρκτικής Έρευνας (BAS) κατάφεραν να αναζητήσουν νέες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες.

Διαφήμιση