Αρχική Ενέργεια Περιφέρεια Αττικής: Εξοικονόμηση ενέργειας με νέους λαμπτήρες στο οδικό δίκτυο

Περιφέρεια Αττικής: Εξοικονόμηση ενέργειας με νέους λαμπτήρες στο οδικό δίκτυο

0
fota led tessal 1021x522
Διαφήμιση

Την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης που θα εξασφαλίσουν 60% εξοικονόμηση ενέργειας, προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοφωτισμού, μια και το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής έχει μήκος περίπου 1.700 χιλιόμετρα.

Σήμερα ο οδοφωτισμός του δικτύου γίνεται με παλαιούς λαμπτήρες ατμών, ισχύος από 150 W έως 1.000 W. Η ονομαστική εγκατεστημένη ισχύς εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 9,3 MW.

Εξοικονόμηση ενέργειας 60%

ilektrofwtismos

Το έργο θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση περίπου 21.920 φωτιστικών σε βασικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Στόχος είναι η εγκατεστημένη ισχύς να μειωθεί σε κάτω από 3,7 MW περίπου να υπάρξει, δηλαδή, εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που θα ξεπερνάει το 60%.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την αποξήλωση των υπαρχόντων φωτιστικών και την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων σε κύριους οδικούς άξονες και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και εφαρμογών για την διαχείριση και τον έλεγχο του οδοφωτισμού.

 

 

Διαφήμιση