Αρχική COVID-19 Νέα μέτρα: Τέλος σε λιτανείες και όρθιους στα καφέ-μπαρ – Καμπανάκι για...

Νέα μέτρα: Τέλος σε λιτανείες και όρθιους στα καφέ-μπαρ – Καμπανάκι για Θεσσαλονίκη

0
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη -Φωτό karfitsa.gr
Διαφήμιση

Σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ. -με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα- επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Στα πρόθυρα lockdown η Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει χειροτερέψει, με αποτέλεσμα τη μεγάλη πιθανότητα να εφαρμοστεί τοπικό lockdown στην πόλη, μετά τον Δεκαπενταύγουστο όταν θα επιστρέψουν οι Θεσσαλονικείς στην πόλη. Μέρα με τη μέρα, όπως αποκαλύπτουν τα μαθηματικά μοντέλα, τα κρούσματα αυξάνονται και το παραπάνω ενδεχόμενο είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Παράλληλα, στον Πόρο που βρίσκεται ήδη σε περιορισμούς από το πρωί της Παρασκευής, αναμένονται απαντήσεις από 130 ακόμη τεστ που διενεργήθηκαν σε συνέχεια των 24 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τέλος, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Διαφήμιση