Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Ένας νεκρός κάθε 15 δευτερόλεπτα

Κορονοϊός: Ένας νεκρός κάθε 15 δευτερόλεπτα

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από κορονοϊό ξεπέρασε τις 700.000 σύμφωνα με το Reuters. Σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία και Μεξικό έχουμε αύξηση των θανάτων.

Σχεδόν 5.900 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε 24 ώρες κατά μέσο όρο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. Που βασίζονται σε στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Αυτό ισοδυναμεί με 247 άτομα ανά ώρα ή ένα άτομο κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Οι ΗΠΑ και η Λατινική Αμερική είναι τα νέα επίκεντρα της πανδημίας. Και και οι δύο δίνουν μάχη να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Λατινική Αμερική

Ο κορονοϊός έφτασα αργά στη Λατινική Αμερική, η οποία φιλοξενεί περίπου 640 εκατομμύρια ανθρώπους. Αξιωματούχοι αγωνίζονται από τότε να ελέγξουν τη διάδοση του λόγω της φτώχειας και των πυκνών πόλεων της χώρας.

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ζουν σε παραγκουπόλεις, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανθρωπίνων Οικισμών του ΟΗΕ.

Πολλοί δουλεύουν αδήλωτα, δεν είναι ενταγμένοι στο δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας και συνέχισαν να εργάζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ με 330 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει επίσης πληγεί από τον ιό. Παρόλο που είναι ένα από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο.

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Δρ Anthony Fauci, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα κράτη με υψηλό αριθμό κορονοϊού θα πρέπει να επανεξετάσουν την επιβολή περιορισμών κλειδώματος. Τονίζοντας την ανάγκη να φτάσουν τα κρούσματα σε χαμηλή γραμμή αναφοράς.

Ακόμα και σε μέρη του κόσμου που φάνηκε ότι έχουν περιορίσει την εξάπλωση του ιού, οι χώρες έχουν δει πρόσφατα μονοήμερα ρεκόρ σε νέα κρούσματα.

Η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Βολιβία, το Σουδάν, η Αιθιοπία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ είχαν πρόσφατα αύξηση ρεκόρ σε νέες περιπτώσεις.

Δείτε εδώ το διαδραστικό γραφικό του Reuters

Διαφήμιση